Hjernevask

ikkjemaalbart

No har eg målt og målt og får same svaret kvar gong: Denne koppen er tom.

Eg såg Harald Eia & co på Debatten på NRK i går kveld, og ein forferdeleg tanke slo ned i meg: Er det mogleg at elektrikaren sine måleinstrument er fullstendig ueigna til denne oppgåva ?

6 tanker om “Hjernevask

 1. smgj

  Av og til trengs en spade og ikke en skalpell. I omtalte programmer tror jeg kanskje en skalpell hadde vært et bedre instrument enn en spade.

 2. KEE

  Personlig bruker jeg alltid DeLavals duovac når jeg skal pløye. Snart skal jeg bli kjønnsgenetiker.

 3. bandanders

  Jaja, ein får vone at hjernevasken og alt oppstyret rundt kan gjere ein og annan litt mindre overtydd om at alt som er verdt å finne ligg i botnen på det holet ein er i ferd med å grave seg ned i.

 4. Hydra

  Ikkje godt å vite kva du hadde hatt mest nytte av: trykk- eller salinitetsmålar, kjem heilt an på om det er kvantitet eller kvalitet som gjeld. Det same gjeld muligens Eia.

 5. smgj

  Merkelig at 2 kromosomer tilsynelatende skal styre 90% av livet vårt… Siden det er de som styrer kjønn… Resten av genetikken er lik mellom kjønnene? 😛 Kanskje man heller burde konsentrere seg om dem. Men det er klart… det er så vanskelig å sortere folk etter kromosomer. Mye lettere å forholde seg til «trakt eller tut».

 6. KEE

  Ikke bare må du sortere etter kromosomer, skulle det ha noen mening måtte du sortert etter selve DNA profilen; og ikke bare etter den, men etter de aktive genene på denne profilen. Og miljøet har aldri så bittelite å si på hvilke som aktiveres (om cellekjernen ikke hadde reagert på miljøforhold og -forandringer hadde vi ligget syltynt an); likesom miljøet har bittebittelitt å si på hvilke nerveforblindelser som dannes når vi skalerer opp fra molekylærbiologi til organismebiologi (ren predestinasjon på hjernevevet hadde fullstendig umuliggjort all form for læring).

  Alt i alt tror jeg vi trenger en renessanse for de halvstuderte røverene som tar en masse fag histen og pisten…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *