Men det var eigentleg ganske fint, når eg tenkjer etter

Kva skal ein så skrive til eit slikt bilete ? For akkurat no tenkjer eg, merkeleg nok, mest på den parlamentariske leiaren i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen. Eller rettare sagt, noko ho sa i januar ein gong, noko om at auka matproduksjon ikkje var ei prioritert oppgåve i norsk landbrukspolitikk. » Å produsere mat til en voksende befolkning kan ikke være den mest tungtveiende årsaken til at vi har det norske landbruket», sa ho.

I går las eg på FAO si heimeside  at verdsmarknadsprisane på matvarer er ferd med å gå gjennom taket, rett og slett på grunn av mindre tilbod enn etterspurnad.

Så no sit eg her og prøver å få dette til å gå ihop.

5 tanker om “Men det var eigentleg ganske fint, når eg tenkjer etter

 1. KEE

  Det går ikke i hop i det hele tatt. Var på stormøte i Larvik her for leden der blant annet lederen for stortingets næringskomite, Terje Lien Aasland, var. Det virket som om han mente at matproduksjon var landbrukets viktigste oppgave, men han så ikke for seg økning i selvforsyningsgraden. Han mente vel det rett og slett ble vanskelig nok å beholde den graden av selvforsyning vi har i dag.
  Visjonære ledere vi har, hva?

 2. bandanders Innleggsforfatter

  Nei, eg får det ikkje til å gå i hop eg heller. Eg kan ikkje sjå så mange argument for at vi ikkje skal ta inn over oss det som er i ferd med å skje rundt oss. Det må einaste vere at vi for tida har råd til å kjøpe det vi treng utanfrå. Men kor sikre er vi på at det vil vare i all framtid ?

 3. smgj

  Og jeg har lyst på et lite småbruk i rent seelvforsvar mot kjemikaliematen vi blir påprakket fra alle hold. Jeg VET det ikke er bøndene sin feil, altså… Det var bare et meget passende øyeblikk å lufte irritasjonen.
  Jeg håper på mer lokalproduksjon og kortere vei tiil meg som forbruker. Og mulighet til å kjøpe storfetunge som ikke er tilsatt druesukker… og kylling uten krydderblanding. 🙁 (Dessverre kommer jeg ikke over ens med sauekjøtt. 😉 )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *