Fyll ut det som manglar

På siste side i Morgenbladet har dei ei spalte med overskrift «Morgenbladet for 70 år siden». Sist fredag var der i denne spalta sitert frå ein tale som vart halden i Colluseum kino i Oslo. Eg har kutta ut ein del ord frå dette sitatet. Du kan prøve å fylle ut det som manglar.

(NTB) – De store motsetninger i verden kan innerst inne føres tilbake til en avgjørende verdenskamp mellom det ___ ___ og vårt ___.
Skjebnespørsmålet er blitt: Skal det lykkes de vonde verdenskrefter ved hjelp av ___ og __ religion , ved hjelp av ___, ___ og ___, ___ og ved det nordiske folks egen forblindelse og ødelegge det ___ folk og de fundamentale nordiske prinsipper hvorpå hele vår civilisasjon hviler, for at det på ruinene kan bli opprettet det forjettede ___ verdensherredømme i form av ___ og ___ og en ny ___ .

Berre med å putte inn ulike ord, kan vi gje uttrykk for heilt ulike «ismer». Det skræmer meg litt.

2 tanker om “Fyll ut det som manglar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *