2 tanker om “Det er i grunnen ikkje noko problem

  1. Elisabeth

    Jeg har aldri likt tran, og heldigvis: jeg vokste opp med en mor som ikke likte det, og som derfor ikke tvang oss til å ta det. Alle ungene i gata (og vi var mange, den gangen, 43 stk på 19 hus tror jeg) utenom oss tok tran. Alle ungene i gata utenom oss fikk influensa, halsbetennelse og alskens sykdommer, og det satt lenge i. Vi var friske og gikk stort sett på skolen.

    Hos bestemor fikk vi Sanasol. Det liker jeg den dag i dag. Men tran er noe jeg klarer meg fint uten, harsk eller ikke. Det blir folk av oss som ikke tar tran også, heldigvis 😀

  2. bandanders

    Det beste er nok om ein har eit kosthald som er så allsidig at ein greier seg utan ekstra kosttilskot. Men eg tvilar på at nokon har teke skalde av rimelege mengder tran.

    Far min fortel at læraren hans i barneskulen hadde ei tranflaske ståande i glaskarmen. Alle elevane måtte stille seg i kø kvar morgon for å få sin daglege dose. Ein vår hadde ei fluge forvilla seg ned i flaska. Frykta for å få fluga var så sterk at dei ikkje la merke til verknaden den stigande vårsola hadde på tranen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *