Kanskje ikkje berre om bilete og småskruar

Dette var ein del av eit gløymt og litt mislykka bilete som eg vurderte å slette saman med ein heil del anna rot. Men så såg eg tilfeldigvis at der var litt å hente likevel.

Men. Målet mitt denne kvelden var å rydde og få oversikt over bileta mine. Då bør ein ikkje ta seg tid til slikt. Om målet er effektivitet og orden burde ein ikkje ta seg tid til å dille med enkelttilfelle i det heile. Etterkvart gjekk det opp for meg at draumen om det straumlineforma, effektive systemet truleg vil halde fram med å vere ei draum.

Det vil alltid vere noko som fell utanfor systemet og eg er overtydd om at eg i lengda vil tape på å ofre dette for «ordnung must sein». Det er i alle høve det eg seier til kona mi når ho ber meg om å kvitte meg meg med kassen med 20 kg usorterte småskruar eg har ståande i garasjen.

5 tanker om “Kanskje ikkje berre om bilete og småskruar

 1. KEE

  Distraksjonskreativitet? Det bør ikke være for strømlinjet. Da glir ting så fort forbi at man går glipp av en hel masse.

 2. Elisabeth

  Du kan jo tipse fruen om at du er snill som har skruene i garasjen i en kasse – en annen mann valgte å alltid ha skruer i lommen når han vasket arbeidsbuksene sine. Da vaskemaskinen kom tilbake fra reparasjon, fikk fruen en vaskemaskin samt en plastpose med ca 5kg assorterte skruer og spikere…alle var skinnende rene! 😉

 3. bandanders

  Straumlineforma. Som silikon; ingenting festar seg og ingenting å feste seg ved,

  Hmm…altså….på vaskeromet har vi eit glas. Det glaset er av og til fullt av småting som skruar, spikar, 50-ørigarog og andre småting. Nokre av deu er skinande reine. Og plukka ut or pumpa i vaskemaskinen.

 4. smgj

  Hjemme het denne koppen for «samfunnskoppen» – for i likhet med samfunnet var det en blanding av alt der. Helt og ødelagt. Og den koppen som alltid måtte konsulteres når man hadde en lås uten nøkkel eller et skruehull som ikke passet noen av de andre skruene pent pakket i esker med størrelse påskrevet… Eller om man manglet en lyspære til en lommlykt eller en tegnestift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *