5 tanker om “Det (eller dei) vi har sett til å leie oss

 1. Elisabeth

  Det gjelder å velge sine forbilder med omhu. De glatte, rette, perfekt formede kan være fine å se på – men de har ikke nødvendigvis opplevd en vinterdag eller full høststorm. De som er litt skjeve eller ruglete, som har en utseende preget av furet værbitt til vitne om levd liv… DE holder i både gode og onde dager. Spesielt de siste. Og det er da man trenger det mest.

  Veldig fin bloggpost – den var talende på så mange vis!

 2. bandanders

  Eg er veldig glad i Terje Nilsen sin song «Mjelle» og hadde desse linene i tankane då eg for tre år sidan opprette museet:

  Hvis alle hadde funne sæ et Mjelle,
  ei stille strand som fylte dem med fred.
  Der de kunn sett sæ ned i ly av fjellet,
  og tenk igjennom tengan en gang te.

  Då er det fint å kunne legge ut bilete og oppleve at dei kan få andre til å tenke slike kloke tankar.

 3. Elisabeth

  Du må komme hit en dag og bli med til Mjelle 🙂 Gjerne en sommerdag med klarvær og sol som henger over vesthorisonten og ikke berører havoverflata annet enn som refleksjon. Vi kan tenne bål og vasse, finne skjell og jage sauene bort fra maten. Og sånt. Ta gjerne med deg noen du er glad i – det er mye plass på Mjelle.

  Du må ha vært der førr å kunn’ førrstå!

 4. bandanders

  Takk for det. Kona mi var ein liten rundtur i Lofoten for nokre år sidan og kom heim att og fekk meg til å love at vi skulle reise dit saman ein dag. Den lovnaden har eg tenkt å halde,

  Det vert ikkje denne sommaren. Eg er så heldig at eg har blitt farfar til ein kar som bur i Bærum. Ein annan av favorittsongane mine er denne:

  Ein farfar i livet skull alle ha
  Ein goffa å springe ned til
  som alltid har lyst på ein kaffikopp
  og til å kaste bort tid på ein liten kropp Ja, ein farfar i livet skull alle ha
  Ein farfar i livet skull alle ha

  Eg håpen at eg kan vere ein slik ein.

 5. Elisabeth

  Ta med kona og kom en gang det passer; jeg er her og blir her, og tar gjerne imot gjester. Lofoten blir man aldri ferdig med.

  Grattis med barnebarn – du blir garantert en sånn farfar! (Min var streng og vanskelig og døde tidlig. Sånn blir du neppe.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *