Den eigentlege Band-Anders

Han heitte eigentleg Anders Hoffrenning (Dette namnet er nytta på gravsteinen hans, nokre andre kjelder gir han namnet «Hogrenning» ), «fødd i 1836 i Loen sogn, Stryn prestegjeld, titt ova vatnet, og då kan du rekne det sjølv» – slik han sjølv uttrykte det.

Størstedelen av sitt vaksne liv heldt han til i Ørsta og han levde av det naturen gav. Han tente til livsopphaldet med mellom anna småfiske og produksjon av tønneband. Emna til tønnebanda var haslerenningar han hogg i Skorgeura sommarstida.

No er Skorgeura naturreservat og Anders ville i dag vere miljøkriminell.

Det er stunder då eg tenkjer med meg sjølv at oppretting av verneområde er ei fallitterklæring. Det er då skilnad på forvaltning og hermetisering. Er vi ikkje komne lenger enn at trugsmål om bøter og fengsel må til for at vi skal ta vare på verdiane i naturen ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *